Menú > Catàleg d'activitats - Alumnes de Secundària Postobligatoria > Detall activitat
Dones i indústria tèxtil a Rubí
Objectius
Promoure el coneixement mutu, el respecte i la convivència entre diferents generacions. Conèixer el testimoni de dones que havien treballat a la indústria tèxtil de Rubí.

Descripció de l’activitat
Aquestes noies i dones eren el motor de les fàbriques, en un món majoritàriament femení i desigual, marcat per la jerarquització dels llocs de treball i la discriminació salarial i laboral, gairebé sempre en benefici dels homes.
Aquest apartat més personal vol ser un tastet de records de tota una vida, així com de l'experiència de milers de treballadores que durant els anys del tèxtil a les comarques vallesanes van formar part d'una majoria de dones que treballaven en silenci i que la història potser no va saber escoltar prou bé, malgrat el soroll dels telers.
Són fàbriques tan conegudes com les de Cal Pich Aguilera, Cal Jorba, Cal Mosques o els petits tallers dels drapaires, per on van passar aquestes dones que van deixar empremta.
A més, es compta amb un documental amb els testimonis de dones que havien treballat a la indústria tèxtil.

Temporalització
Durant tot el curs.

Observacions

Organitza: Servei de Gent Gran Activa i el Museu Municipal Castell
Lloc on es realitza: Museu Municipal Castell
Informació: Servei de Gent Gran Activa. Tel. 935 88 70 00 ext. 6931
Persona de contacte: Jenifer Díaz Lázaro (Tècnica del Servei de Gent Gran Activa i del Servei de Ciutadania). E-mail: jdl@ajrubi.cat
Responsable del programa: Manuela Ibáñez
Ajuntament de Rubí