Menú > Catàleg d'activitats - 2on Cicle ESO > Detall activitat
Desarmem-nos!
Temàtica
Cultura de pau
Drets humans i ciutadania

Objectius
Donar a conèixer el greu problema humanitari, el subdesenvolupament i la despesa que suposa la proliferació d’armes al món, entre joves i professorat al nostre país.
Contribuir a l’educació en temes humanitaris i de cultura de pau en la formació als centres educatius, a través de tutories, socials, educació per la ciutadania, etc, posant al seu abast els materials pedagògics necessaris per poder realitzar una acció significativa per l’alumnat.
Canalitzar les motivacions de solidaritat i els sentiment de rebuig i d’impotència que puguin sorgir d’entre els joves que han treballat al taller, donant a conèixer moviments socials i campanyes que estan treballant en la línia del desarmament i el Dret Internacional Humanitari, convidant-los a accions de caire activista (recollida de signatures, participació en actes, etc.)

Descripció de l’activitat
S’inicia un debat sobre les armes i es tracta l’exportació d’armes i el perill que moltes d’elles vagin a parar a països amb conflictes armats o amb greus vulneracions dels DDHH, mostrant un mapa interactiu d’importació / exportació d’armament. Es parla de la situació actual de desregulació del comerç d’armes i es passa un petit tall del documental “El descontrol del comerç d’armes”. A continuació és dur a terme la dinàmica de rol “Decidim sobre el control de comerç d’armes a l’ONU”, on els alumnes han de simular la seva participació a Nacions Unides i decidir si volen aprovar el Tractat de Control de Comerç d’Armes. Per acabar es fa una reflexió segons els resultats de la dinàmica i es convida als joves que vulguin a signar la petició real de l’aprovació del Tractat i a fer-lo extensiu entre els companys, amics, familiars, etc.

Competències
Competència social i ciutadana


Nombre d'alumnat: Grup de classe, màxim 30 alumnes
Temps: 2 hores
Lloc: Aula, sala polivalent
Observacions: Es contempla l'opció de format virtual en cas de que sigui necessari.
Organitza: Servei de Ciutadania
Entitat: Grup Eirene
Informació: Servei de Ciutadania. Tel: 935887000 ext: 4111. Jenifer Díaz Lázaro. E-mail: jdl@ajrubi.cat
Responsable: Jenifer Díaz Lázaro (Tècnica del Servei de Ciutadania) Tel: 93 588 70 00 Ext: 4111 / mail: jdl@ajrubi.cat
Ajuntament de Rubí