Menú > Catàleg d'activitats - 1er Cicle ESO > Detall activitat
Estimem-nos! Amors i sexualitats lliures i diverses

Contingut

Com aprenem a lligar? Què esperem d'una relació romántica? És la virginitat quelcom objectiu? A partir de dinàmiques participatives, el debat i el visionament de fragments audiovisuals reflexionarem sobre l'amor, el sexe i qüestionarem l'heteronormativitat i el coitocentrisme com a models únics de sexualitat. Trencarem mites al voltant de les diverses orientacions sexuals i els rols de gènere, i aprofundirem en el coneixement dels nostres cossos per poder relacionar-nos de manera sana, plaent i responsable.

Objectius:

1. Entendre les sexualitats com a concepte ampli. Desvincular el sexe de la reproducció i posar al centre el plaer i el benestar.

2. Aprofundir en el coneixement dels nostres cossos i la nostra biología per poder relacionar-nos-hi de manera sana i responsable.

3. Reflexionar entorn la idea d'amor i el model de relacions que tenim i els mites de l'amor romàntic.

4. Reflexionar entorn els valors socials respecte les relacions afectives i com ens afecten de manera individual i col·lectiva.

5. Entendre els rols de gènere com una part constitutiva de la nostra identitat, sexualitat, manera de relacionar-nos i la relació amb la violencia masclista i LGTBfòbica.

6. Reflexionar sobre el sexe i les violències sexuals, els límits i el consentiment. Fomentar l'empoderament personal per tal de potenciar l'expressió sincera dels desitjos o falta dels mateixos sense por.

7. Fomentar l'autoestima: ser concients de les imposicions estètiques socials i com ens afecten en la relació amb nosaltres mateixos i mateixes i en la relació amb les altres persones; identificar i valorar les particularitats de les nostres corporalitats diverses i úniques.

8. Generar un espai segur on compartir inquietuds i experiències al voltant de les sexualitats. Donar resposta als dubtes sobre diversitat sexual i afectiva que tingui l'alumnat.

Aquesta activitat la realitza l'entitat Trama

Taller dirigit a: 1er Cicle ESO, 2on Cicle ESO, Alumnes de Secundària Postobligatòria

Persona de contacte: Ruth González Boto rgb@ajrubi.cat
Ajuntament de Rubí