Menú > Catàleg d'activitats - Cicle superior > Detall activitat
Exposició: I trio perquè em toca
On van a parar els residus que llencem als contenidors? Estem segurs que després de seleccionar-los no es barregen? I si no seleccionem... què passa amb els residus? Descobreix l’itinerari dels residus i les conseqüències de reciclar o no reciclar.


Objectius a assolir:


• Conèixer quin tractament reben els residus de les diferents fraccions
• Conèixer els beneficis de la gestió correcta.
• Generar consciència ambiental en l’àmbit de la gestió de residus.

Descripció de l’activitat:

L’exposició consisteix en ⅚ plafons que mostren el cicle dels residus de cada fracció. Podrem veure el cicle dels residus des que els consumim, els dipositem al contenidor, fins que tornen a arribar a casa en forma d’un altre producte. Hi trobarem els cicles del vidre, paper i cartró, envasos, orgànica i de la resta de residus. I quin recorregut fan quan no reciclem correctament.
Es posarà a disposició del docent de referència una guia didàctica amb propostes complementàries per poder realitzar abans de fer la visita de l’exposició, propostes per a realitzar la visita a l’exposició, i unes altres per consolidar els conceptes treballats.


Observacions: Aquesta exposició consta de 5/6 plafons informatius de 3 metres de llarg i 1 metre d’alçada, que estan subjectes a unes estructures metàl•liques que li donen una envergadura total de 3 metres de llarg i 2 metres d’alçada.
Aquesta activitat es realitza de forma autònoma sense la intervenció del Servei Educatiu de Residus, tant la visita a l’exposició com les activitats proposades es poden realitzar en grups estables.

Per consultar el contingut així com els recursos pots consultar l'enllaç de més informació.

Temporalització: tot el curs escolar

Observacions:

Organitza: Servei de Medi Ambient i Servei d’Educació
Lloc on es realitza: Espai ample del centre educatiu i aula.
Informació i inscripció: Servei d’Educació, c/ Prim, 33-35 2n, Tel. 93 5887077
Responsable l’activitat: Eva AndreuMés informació: https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/educacio-ambiental/exposicions-mediambientals
Ajuntament de Rubí