Menú > Catàleg d'activitats - Cicle inicial > Detall activitat
EN CEBA I EN PEBRE
Temàtica:
Perspectiva feminista

Objectius:
  • Promoure la igualtat entre nens i nenes i viure la diversitat amb normalitat i respecte.
  • Qüestionar els infants sobre els estereotips de gènere i clixés que dificulten l’expressió de les seves idees, sentiment i emocions, limitant la seva llibertat com a infants i com a persones.
  • Presentar models diversos de famílies per tal per tal d’ajudar-los a comprendre i viure la diversitat amb normalitat.


Descripció:
  • Narració teatralitzada del conte homònim amb el suport d’un conte-llibre gegant i reflexió conjunta amb els infants.
  • Conversa amb els infants: Es fan preguntes als infants per recollir les seves impressions sobre el conte i parlem dels diversos models de família
  • Activitat plàstica: Per fer aquesta reflexió juguem a fer famílies amb nines i ninots de paper, per tal que vegin que les famílies poden ser molt diverses i com poden anar canviant en el temps. En un dibuix gegant d’un poble en paper, anem posant les famílies observant els membres que les integren per tal de veure la diversitat que dóna riquesa a la nostra escola, al nostre poble o ciutat, a la nostra societat i al món. Reflexionem sobre com és d’important sentir-nos estimats, que ens cuidin i que ens eduquin, tan se val si ho fa el pare o la mare o dos pares o dues mares alhora. Cadascú estima la família que té perquè és la seva i és única. Es demana als infants que dibuixin la seva família i ens la presentin. D’aquesta manera podrem veure la diversitat de famílies de la classe.

Competències bàsiques:
  • Competència social i ciutadana
  • Competència artística i cultural

Temps: 75 a 90 min.
Lloc: Aula o espai polivalent
Material fungible: Folis i colors o llapis per a cada infant, un tros gran de paper d’embalar per enganxar-hi els dibuixos de les famílies que farà l’alumnat i les que dibuixarem entre totes que no hi siguin entre les famílies de la classe.
Organitza: Servei de Ciutadania
Entitat: Irènia, Jocs de pau
Persona de contacte: Jenifer Díaz Lázaro (Tècnica del Servei de Ciutadania) Telf: 93 588 70 00 ext. 6931 / e-mail: jdl@ajrubi.cat
Ajuntament de Rubí