Menú > Catàleg d'activitats - Cicle inicial > Detall activitat
ROSA CARAMEL

Temàtica:
Perspectiva feminista

Objectius:
  • Desenvolupar el pensament crític que permeti analitzar els estereotips sexistes.
  • Desenvolupar la capacitat d'identificació positiva en l'aprenentatge dels rols sexuals i de les relacions entre els sexes.
  • Reflexionar sobre els diferents espais ocupats i utilitzats per nens i nenes; habitualment diferenciats a casa, al pati, etc.
  • Reflexionar sobre els valors que ens transmet la societat, com la diferenciació de jocs, formes de vestir, espais, etc.


Descripció:
- Taller de conta-contes
És una bonica història per analitzar els estereotips sexistes de la societat on vivim. La Guillermina ajuda l'infant a demostrar que , independentment del sexem som iguals i tenim les mateixes oportunitats en qualsevol aspecte de la vida.
- Presentació del taller
Els infants, de forma anònima, han d'escriure o dibuixar la joguina que més els agrada. Es recullen els papers i es tornen a repartir de manera barrejada entre ells. Cada nen i nena haurà de penjar el paperet en un mural on hi ha tres parts: jocs de nens, jocs de nenes i jocs per a tots i totes.
- Lectura i reflexions del conte
- Reflexió final del taller
Retornem al mural inicial del taller. Tornem a formular preguntes als nenes i nenes si després del conte voldrien reubicar de nou alguns papers. El taller finalitza amb tots els títols en l'encapçalament on diu 'Jocs per a tots i totes'.

Competències bàsiques:
  • Competència social i ciutadana
  • Competència d'autonomia, iniciativa personal


Cursos: P5 i 1er i 2on de primària
Temps: 1h
Lloc: Aula o espai polivalent
Organitza: Servei de Ciutadania
Entitat: Irènia, Jocs de pau
Persona de contacte: Jenifer Díaz Lázaro (Tècnica del Servei de Ciutadania) Telf: 93 588 70 00 ext. 6931 / e-mail: jdl@ajrubi.cat
Ajuntament de Rubí