Menú > Catàleg d'activitats - Cicle mitjà > Detall activitat
Receptem millores urbanes per Rubí. Activitat per col·laborar en el projecte dels infants pels pressupostos 2020.
Objectius

- Col•laborar en el projecte dels nens i nenes de Rubí pels pressupostos participatius 2020, dins la partida d’inversions.
- Implicar els infants a la vida urbana, incorporant la seva veu a un projecte de ciutat, en representació del col•lectiu.
- Apoderar els nens i nenes, fent-los conscients del seu paper a la comunitat i del valor de les seves aportacions.

Descripció

L’activitat està pensada perquè els nens i nenes puguin aportar el seu coneixement sobre la ciutat on viuen, per tal de decidir col•lectivament de quina manera podem invertir 50.000 € que l’Ajuntament posa a la seva disposició en el marc dels pressupostos participatius 2020.
La dinàmica es planteja posant als nens i nenes en el paper de “metges de la ciutat”, i consistirà en elaborar un diagnòstic de Rubí segons els seus criteris, i posteriorment plantejar quines són les millores que caldria fer-hi.
La primera part funcionarà per grups de 6 infants, on cadascun d’ells haurà de prendre la temperatura (simbòlicament) en base a un seguit d’àmbits que després seran objecte de les seves propostes (zones verdes, jocs infantils, mobiliari urbà...)
Un cop això estigui fet, es posaran en comú els resultats, i cada grup omplirà unes receptes on caldrà que reflexionin quines creuen que són les mesures que caldria aplicar per a millorar la ciutat.
Tot el material necessari, així com les instruccions precises pel professorat, poden descarregar-se accedint al següent enllaç:
https://participa.rubi.cat/processes/pressupostos2020


Temporalització
1 hora de durada, a realitzar en horari lectiu, entre novembre de 2019 i gener de 2020.

Observacions
Es tracta d’una activitat que el grup classe pot realitzar de manera autònoma amb el suport del professorat, mentre s’executa el procés dels pressupostos participatius. Els resultats de l’activitat es tindran en compte alhora de decidir en què s’inverteixen els 50.000 euros que l’Ajuntament de Rubí posa a disposició dels nens i nenes.

Lloc on es realitza: Activitat a realitzar a l’aula

Organitza:Promou Rubí participa, amb la coordinació d’Urbanins.

Per a més informació: Per resoldre dubtes o descarregar la documentació necessària per a l’activitat accediu a la web: https://participa.rubi.cat/processes/pressupostos2020 o poseu-vos en contacte amb l’equip d’Urbanins a través del correu info@urbanins.cat

Persona de contacte: Laia Llonch, Oriol Serra i Marc Deu

Ajuntament de Rubí